السلام عليكم ورحمه الله
كيفكم ياصبايا
وحشتوني جدا جدا جدا
اليوم
عندي
طبخات شتويه بتعطي دفا وفيتامين باذن الله
القرنبيط بكذه طريقه يا رب يعجبكم
بطحينه
وبالصلصه
وبطاطس باليمون
الطريقتان الاول
=========
أحلى حاجة إن الطريقتين بيكملو بعض. أول طريقة قرنبيط بالبيض و البقسماط و ممكن تتوقفي بعد قليه و يقدم مثل البطاطس المقلية بجانب اللحوم أو يمكن تكملة الطبق بوضع العصاج عليه ثم يوضع في الفرن.
نبدأ...
الوصفة الأولى - القرنبيط المقلي:
المقادير
قرنبيطة مقطعة إلى وردات متوسطة
بيض
بقسماط
زيت للتحمير
الطريقة:
نسلق القرنبيط نصف سلق (مجرد يغلي 3 دقائق في ماء مملح) ثم ينشل و يترك ليبرد. مش عايزينه يستوي علشان
ما يتهريش في التحمير
نغمس قطع القرنبيط في البيض المضاف إليه ملح + فلفل ثم نضعه في كيس يكون فيه بقسماط مطحون. نغلق الكيس بأيدينا ثم نرجه جيدا لتتغطى وردات القرنبيط جيدا. نكرر هذه الخطوة عدة مرات حتى ننتهي من كمية القرنبيط كلها. (نضع بالتقريب من 6 إلى 8 وحدات قرنبيط بالكيس في المرة الواحدة) وجدت أن هذه الطريقة أسهل من وضع البقسماط في طبق لتغطية القرنبيط.
بعد ذلك نحمر القرنبيط في زيت غزير حتى يصير لونه ذهبيا ثم ينشل على ورق مطبخ لتصفية الزيت.
كما قلت سابق يمكن أن نتوقف هنا و نأكله بالهنا. أو نكمل الوصفة كالتالي
المقادير
قرنبيطة محمرة بالبيض و البقسماط بالطريقة المذكورة عاليه
بصلة كبيرة مبشورة
2 -3 فص ثوم مفروم
ملعقة كبيرة سمن أو زبدة
1/2 كيلو لحم بقري مفروم
2 ملعقة كبيرة صلصة (معجون) طماطم.
ملح + فلفل + بهار
الطريقة:
يحمر البصل مع الثوم في السمن أو الزبدة حتي يصير لونه ذهبيا ثم يضاف اللحم المفروم و الملح و الفلفل و البهار. عندما يستوي اللحم نضيف معجون الطماطم و حوالي نصف كوب ماء ثم نقلب حتي يستوي معجون الطاطم.
نرص القرنبيط في صينية فرن (أنا أستخدم بايركس)
و نضع العصاج (خليط اللحم المفروم) على الوجه ثم ندخل الصينية إلى الفرن.
و هذا شكلها بعد أن يحمر الوجه
نبدا
القرنبيط بالصلصه
بنسلق اللحمه زي متحبي ضاني او بتلو
وطبعا بنشيل الريم ونحط بصل وفلفل اسود وحب هان
وملح
ونسيبها تستوي تماما
نجيب اقرنبيط وناخد الزهرات ونغسلهم
ونحطهم بميه بتغلي لمدة دقيقتين بالزبط ونشيلهم
بعدين ممكن تقليهم او انا شخصيا بحمرهم بالفرن بس ياخدو لون وممكن بالسلق بس
نسلق حمص حوالي كوب
قبل متستوي اللحمه شويه نحط صلصه الطماطم
انا بجهزها فالبيت وبحط معها ملعقه من الجاهزة
والحمص ولما تقرب تتسبك نضيف القرنبيط بنحطه بالاخر لانه بيستوي بسرعه ومابيستحمل
ممكن ياخد عشر دقايق ربع ساعه بالكتير
بعدين نقلي فص توم مع نص بصله عالنار ونحطهم
على الطبخه ويغلوا غلوتين
ونطفي
والف هنا وشفا مع رز او بالخبز
القرنبيط بالطحينه
نجيب لحمه مفرومه ونعصجها بالطريقه المعتاده
بعدين نسلق الزهرات
نعمل الطحينه
اربع ملاعق طحينه على كوبين ماء
وعصير ليمونه وملح وفلفل ونخلطهم كويس
نحطهم على اللحمه بعد متستوي
مع كوب حمص مسلوق
ولما يعقدوا شويه نضيف القرنبيط
وممكن هنا نحطه فبايركس ونكمل سواه بالفرن وممكن على البوتجاز
انا كملته على الغاز
وكمان مبيخدش وقت
وبالهنا والشفا مع الرز
او الخبز
البطاطس بالليمون
نسلق اللحمه وكمان نسيبها تستوي
نقشر البطاطس ونقطعها مكعبات ونقليها فالزيت او بالفرن انا بقليها بمعلقتين زيت عالقد افضل متشرب زيت كتير
لماتستوي اللحمه نعصر عليها ليمونه ونضيف كوب حمص مسلوق ونسيبها تغلي غلوتين بعدين نضيف البطاطس عشر دقايق لان البطاطس نص سوا
نقلي توموكزبرة ناشفه او توم بس
ونحطها عليها وتغلي كمان غلوتين ونطفي بعدين نرش عليها بقدونس مفروم
والف صحه وهنا
هلاطباق افضل الطبخات عندي بفصل الشتاء
بنقدمها مع رز بشعريه
كيفكم ياصبايا
وحشتوني جدا جدا جدا
اليوم
عندي
طبخات شتويه بتعطي دفا وفيتامين باذن الله
القرنبيط بكذه طريقه يا رب يعجبكم
بطحينه
وبالصلصه
وبطاطس باليمون
الطريقتان الاول
=========
أحلى حاجة إن الطريقتين بيكملو بعض. أول طريقة قرنبيط بالبيض و البقسماط و ممكن تتوقفي بعد قليه و يقدم مثل البطاطس المقلية بجانب اللحوم أو يمكن تكملة الطبق بوضع العصاج عليه ثم يوضع في الفرن.
نبدأ...
الوصفة الأولى - القرنبيط المقلي:
المقادير
قرنبيطة مقطعة إلى وردات متوسطة
بيض
بقسماط
زيت للتحمير
الطريقة:
نسلق القرنبيط نصف سلق (مجرد يغلي 3 دقائق في ماء مملح) ثم ينشل و يترك ليبرد. مش عايزينه يستوي علشان
ما يتهريش في التحمير
نغمس قطع القرنبيط في البيض المضاف إليه ملح + فلفل ثم نضعه في كيس يكون فيه بقسماط مطحون. نغلق الكيس بأيدينا ثم نرجه جيدا لتتغطى وردات القرنبيط جيدا. نكرر هذه الخطوة عدة مرات حتى ننتهي من كمية القرنبيط كلها. (نضع بالتقريب من 6 إلى 8 وحدات قرنبيط بالكيس في المرة الواحدة) وجدت أن هذه الطريقة أسهل من وضع البقسماط في طبق لتغطية القرنبيط.
بعد ذلك نحمر القرنبيط في زيت غزير حتى يصير لونه ذهبيا ثم ينشل على ورق مطبخ لتصفية الزيت.
هذه الصورة مصغره ... نقره على هذا الشريط لعرض الصوره بالمقاس الحقيقي ... المقاس الحقيقي 640x480 والحجم 23 كيلوبايت . |
كما قلت سابق يمكن أن نتوقف هنا و نأكله بالهنا. أو نكمل الوصفة كالتالي
المقادير
قرنبيطة محمرة بالبيض و البقسماط بالطريقة المذكورة عاليه
بصلة كبيرة مبشورة
2 -3 فص ثوم مفروم
ملعقة كبيرة سمن أو زبدة
1/2 كيلو لحم بقري مفروم
2 ملعقة كبيرة صلصة (معجون) طماطم.
ملح + فلفل + بهار
الطريقة:
يحمر البصل مع الثوم في السمن أو الزبدة حتي يصير لونه ذهبيا ثم يضاف اللحم المفروم و الملح و الفلفل و البهار. عندما يستوي اللحم نضيف معجون الطماطم و حوالي نصف كوب ماء ثم نقلب حتي يستوي معجون الطاطم.
نرص القرنبيط في صينية فرن (أنا أستخدم بايركس)
هذه الصورة مصغره ... نقره على هذا الشريط لعرض الصوره بالمقاس الحقيقي ... المقاس الحقيقي 640x480 والحجم 35 كيلوبايت . |
و نضع العصاج (خليط اللحم المفروم) على الوجه ثم ندخل الصينية إلى الفرن.
و هذا شكلها بعد أن يحمر الوجه
هذه الصورة مصغره ... نقره على هذا الشريط لعرض الصوره بالمقاس الحقيقي ... المقاس الحقيقي 640x480 والحجم 26 كيلوبايت . |
نبدا
القرنبيط بالصلصه
بنسلق اللحمه زي متحبي ضاني او بتلو
وطبعا بنشيل الريم ونحط بصل وفلفل اسود وحب هان
وملح
ونسيبها تستوي تماما
نجيب اقرنبيط وناخد الزهرات ونغسلهم
ونحطهم بميه بتغلي لمدة دقيقتين بالزبط ونشيلهم
بعدين ممكن تقليهم او انا شخصيا بحمرهم بالفرن بس ياخدو لون وممكن بالسلق بس
نسلق حمص حوالي كوب
قبل متستوي اللحمه شويه نحط صلصه الطماطم
انا بجهزها فالبيت وبحط معها ملعقه من الجاهزة
والحمص ولما تقرب تتسبك نضيف القرنبيط بنحطه بالاخر لانه بيستوي بسرعه ومابيستحمل
ممكن ياخد عشر دقايق ربع ساعه بالكتير
بعدين نقلي فص توم مع نص بصله عالنار ونحطهم
على الطبخه ويغلوا غلوتين
ونطفي
والف هنا وشفا مع رز او بالخبز
القرنبيط بالطحينه
نجيب لحمه مفرومه ونعصجها بالطريقه المعتاده
بعدين نسلق الزهرات
نعمل الطحينه
اربع ملاعق طحينه على كوبين ماء
وعصير ليمونه وملح وفلفل ونخلطهم كويس
نحطهم على اللحمه بعد متستوي
مع كوب حمص مسلوق
ولما يعقدوا شويه نضيف القرنبيط
وممكن هنا نحطه فبايركس ونكمل سواه بالفرن وممكن على البوتجاز
انا كملته على الغاز
وكمان مبيخدش وقت
وبالهنا والشفا مع الرز
او الخبز
البطاطس بالليمون
نسلق اللحمه وكمان نسيبها تستوي
نقشر البطاطس ونقطعها مكعبات ونقليها فالزيت او بالفرن انا بقليها بمعلقتين زيت عالقد افضل متشرب زيت كتير
لماتستوي اللحمه نعصر عليها ليمونه ونضيف كوب حمص مسلوق ونسيبها تغلي غلوتين بعدين نضيف البطاطس عشر دقايق لان البطاطس نص سوا
نقلي توموكزبرة ناشفه او توم بس
ونحطها عليها وتغلي كمان غلوتين ونطفي بعدين نرش عليها بقدونس مفروم
والف صحه وهنا
هلاطباق افضل الطبخات عندي بفصل الشتاء
بنقدمها مع رز بشعريه