ملتقى تاله

اهلا بك عزيزي الزائر يسر ادارة المنتدى تواجدك معنا ونرجو التسجيل للتتمكن من المشاركة

انضم إلى المنتدى ، فالأمر سريع وسهل

ملتقى تاله

اهلا بك عزيزي الزائر يسر ادارة المنتدى تواجدك معنا ونرجو التسجيل للتتمكن من المشاركة

ملتقى تاله

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.
ملتقى تاله

لكل من يرغب بنشر اعلان خاص مجاني التوجه الى قسم الدعاية والاعلام وشكرا

2 مشترك

    طبخات شتويه ميه بالميه

    احاسيس حب
    احاسيس حب
    نشيط
    نشيط


    انثى
    الميزان عدد المساهمات : 278
    تاريخ الميلاد : 10/10/1983
    العمر : 40
    الرتية : مشرفة
    المزاج : نعسانه وابغى انام
    الاءوسمة : مشرف
    نقاط : 34
    تاريخ التسجيل : 30/11/2008

    طبخات شتويه ميه بالميه Empty طبخات شتويه ميه بالميه

    مُساهمة من طرف احاسيس حب الأحد 18 يناير 2009, 7:12 am

    السلام عليكم ورحمه الله
    كيفكم ياصبايا
    وحشتوني جدا جدا جدا
    اليوم
    عندي
    طبخات شتويه بتعطي دفا وفيتامين باذن الله
    القرنبيط بكذه طريقه يا رب يعجبكم
    بطحينه
    وبالصلصه
    وبطاطس باليمون
    الطريقتان الاول
    =========
    أحلى حاجة إن الطريقتين بيكملو بعض. أول طريقة قرنبيط بالبيض و البقسماط و ممكن تتوقفي بعد قليه و يقدم مثل البطاطس المقلية بجانب اللحوم أو يمكن تكملة الطبق بوضع العصاج عليه ثم يوضع في الفرن.

    نبدأ...

    الوصفة الأولى - القرنبيط المقلي:
    المقادير
    قرنبيطة مقطعة إلى وردات متوسطة
    بيض
    بقسماط
    زيت للتحمير

    الطريقة:
    نسلق القرنبيط نصف سلق (مجرد يغلي 3 دقائق في ماء مملح) ثم ينشل و يترك ليبرد. مش عايزينه يستوي علشان
    ما يتهريش في التحمير
    نغمس قطع القرنبيط في البيض المضاف إليه ملح + فلفل ثم نضعه في كيس يكون فيه بقسماط مطحون. نغلق الكيس بأيدينا ثم نرجه جيدا لتتغطى وردات القرنبيط جيدا. نكرر هذه الخطوة عدة مرات حتى ننتهي من كمية القرنبيط كلها. (نضع بالتقريب من 6 إلى 8 وحدات قرنبيط بالكيس في المرة الواحدة) وجدت أن هذه الطريقة أسهل من وضع البقسماط في طبق لتغطية القرنبيط.
    بعد ذلك نحمر القرنبيط في زيت غزير حتى يصير لونه ذهبيا ثم ينشل على ورق مطبخ لتصفية الزيت.



    طبخات شتويه ميه بالميه Wol_errorهذه الصورة مصغره ... نقره على هذا الشريط لعرض الصوره بالمقاس الحقيقي ... المقاس الحقيقي 640x480 والحجم 23 كيلوبايت .
    طبخات شتويه ميه بالميه 1156698954


    كما قلت سابق يمكن أن نتوقف هنا و نأكله بالهنا. أو نكمل الوصفة كالتالي
    المقادير
    قرنبيطة محمرة بالبيض و البقسماط بالطريقة المذكورة عاليه
    بصلة كبيرة مبشورة
    2 -3 فص ثوم مفروم
    ملعقة كبيرة سمن أو زبدة
    1/2 كيلو لحم بقري مفروم
    2 ملعقة كبيرة صلصة (معجون) طماطم.
    ملح + فلفل + بهار
    الطريقة:
    يحمر البصل مع الثوم في السمن أو الزبدة حتي يصير لونه ذهبيا ثم يضاف اللحم المفروم و الملح و الفلفل و البهار. عندما يستوي اللحم نضيف معجون الطماطم و حوالي نصف كوب ماء ثم نقلب حتي يستوي معجون الطاطم.
    نرص القرنبيط في صينية فرن (أنا أستخدم بايركس)

    طبخات شتويه ميه بالميه Wol_errorهذه الصورة مصغره ... نقره على هذا الشريط لعرض الصوره بالمقاس الحقيقي ... المقاس الحقيقي 640x480 والحجم 35 كيلوبايت .
    طبخات شتويه ميه بالميه 1156698994

    و نضع العصاج (خليط اللحم المفروم) على الوجه ثم ندخل الصينية إلى الفرن.
    و هذا شكلها بعد أن يحمر الوجه

    طبخات شتويه ميه بالميه Wol_errorهذه الصورة مصغره ... نقره على هذا الشريط لعرض الصوره بالمقاس الحقيقي ... المقاس الحقيقي 640x480 والحجم 26 كيلوبايت .
    طبخات شتويه ميه بالميه 1156699012

    نبدا
    القرنبيط بالصلصه
    بنسلق اللحمه زي متحبي ضاني او بتلو
    وطبعا بنشيل الريم ونحط بصل وفلفل اسود وحب هان
    وملح
    ونسيبها تستوي تماما
    نجيب اقرنبيط وناخد الزهرات ونغسلهم
    ونحطهم بميه بتغلي لمدة دقيقتين بالزبط ونشيلهم
    بعدين ممكن تقليهم او انا شخصيا بحمرهم بالفرن بس ياخدو لون وممكن بالسلق بس
    نسلق حمص حوالي كوب
    قبل متستوي اللحمه شويه نحط صلصه الطماطم
    انا بجهزها فالبيت وبحط معها ملعقه من الجاهزة
    والحمص ولما تقرب تتسبك نضيف القرنبيط بنحطه بالاخر لانه بيستوي بسرعه ومابيستحمل
    ممكن ياخد عشر دقايق ربع ساعه بالكتير
    بعدين نقلي فص توم مع نص بصله عالنار ونحطهم
    على الطبخه ويغلوا غلوتين
    ونطفي
    والف هنا وشفا مع رز او بالخبز
    طبخات شتويه ميه بالميه Xcumoef269

    طبخات شتويه ميه بالميه Xe5uou17dw

    طبخات شتويه ميه بالميه J0x7qzs38q
    القرنبيط بالطحينه
    نجيب لحمه مفرومه ونعصجها بالطريقه المعتاده
    بعدين نسلق الزهرات
    نعمل الطحينه
    اربع ملاعق طحينه على كوبين ماء
    وعصير ليمونه وملح وفلفل ونخلطهم كويس
    نحطهم على اللحمه بعد متستوي
    مع كوب حمص مسلوق
    ولما يعقدوا شويه نضيف القرنبيط
    وممكن هنا نحطه فبايركس ونكمل سواه بالفرن وممكن على البوتجاز
    انا كملته على الغاز
    وكمان مبيخدش وقت
    وبالهنا والشفا مع الرز
    او الخبز

    طبخات شتويه ميه بالميه 2dgppx3mj6

    طبخات شتويه ميه بالميه Co2xg38ubo

    طبخات شتويه ميه بالميه Bjxrhu6ty6



    البطاطس بالليمون
    نسلق اللحمه وكمان نسيبها تستوي
    نقشر البطاطس ونقطعها مكعبات ونقليها فالزيت او بالفرن انا بقليها بمعلقتين زيت عالقد افضل متشرب زيت كتير
    لماتستوي اللحمه نعصر عليها ليمونه ونضيف كوب حمص مسلوق ونسيبها تغلي غلوتين بعدين نضيف البطاطس عشر دقايق لان البطاطس نص سوا
    نقلي توموكزبرة ناشفه او توم بس
    ونحطها عليها وتغلي كمان غلوتين ونطفي بعدين نرش عليها بقدونس مفروم
    والف صحه وهنا
    هلاطباق افضل الطبخات عندي بفصل الشتاء
    بنقدمها مع رز بشعريه
    طبخات شتويه ميه بالميه 11kkyqox4f

    طبخات شتويه ميه بالميه El54ur3nd1

    طبخات شتويه ميه بالميه 9gmkr9hz6w
    sooma
    sooma
    شبه نشيط
    شبه نشيط


    انثى
    الدلو عدد المساهمات : 88
    تاريخ الميلاد : 04/02/1982
    العمر : 42
    نقاط : 15
    تاريخ التسجيل : 27/12/2008

    طبخات شتويه ميه بالميه Empty رد: طبخات شتويه ميه بالميه

    مُساهمة من طرف sooma الإثنين 19 يناير 2009, 1:22 am

    نايس تنحياتي

      الوقت/التاريخ الآن هو الجمعة 20 سبتمبر 2024, 12:47 am